Kulturvandring og koncert med AKS

Lørdag de. 13. august. kl 14.00
Kulturvandring blandt oltidshøje
– kirkekunst på Helnæs – 0ldnordisk mad

Spisning Kl 18.00

Koncert kl 20.00

Kortæppe, Anne Marie Egemose_1
Kortæppet i Helnæs kirke

Split 15 naturvandring

Som optakt til aftenens koncert med ensemblet AKS, indledes dagen med en vandring blandt gravhøjene ved Voldtofte – landskaber, der har inspireret billedkunstneren og væveren Anne Marie Egemose.

Hun vil fortælle om inspirationen til både Helnæs kirkes kortæppe og bronzealderhøje- ne “Drengehøjen”,  “Lusehøjen” og “Kannehøjen”, hendes seneste vævede gobeliner til udstillinger i Dansk Gobelin Kunst.

Efter vandringen kører vi til Helnæs og ser tekstilkunstværkerne i kirken.

Derefter er der spisning  kl. 18.00 i Helnæs gl. Præstegaard, hvor der serveres ”oldnordisk mad”.
Pris: Vandring 40 kr. – Spisning 150 kr.

Mødested: P-plads overfor Den gamle kro i Ebberup kl.14. Samkørsel  t/r til gravhøjene.

Tilmelding senest d. 6. august på 61 73 45 40.

Hjemmeside: Anne Marie Egemose

Helnæs gamle præstegård kl 20.00
AKS
– tidlid, keltisk og nordisk folkemusik

AKS
AKS

AKS har hovedet i vinden og rødder langt ned i jorden. Meget af musikken er ny, men solidt funderet i traditionel folkemusik – især den keltiske tradition. Trioen er meget inspireret af middelalder og keltisk musik, landskaber og stemninger.
Gruppens særkende er et bredt og meget afvekslende repertoire med personligt udtryk og et farverigt lydbillede. Instrumentariet når vidt omkring: fløjter, guitar, sækkepibe, cello, harpe, accordeon og sang.
Meget af musikken er komponeret af de 3 medlemmer af AKS. Denne aften vil der også være musik af 1700-tals spillemanden Rasmus Storm, som stammer fra Vestfyn.
Carsten Rosenlund, Lisa Balle og Karen Valeur dannede AKS i slutningen af 80´erne og blev hurtigt ansat som basisensemble på Nordfyn. Trioen har givet koncerter på flere folkemusikfestivaler (Tønder, Odense, Horsens, Darmstadt, Marienthal m.fl.), i kirker og mange andre steder. AKS  blev udnævnt til Årets fynske Musiknavn i 2000.