Program 2023
Generalforsamling |
Qvindetta |
Vores Podium |
Koncerttur til København |
Woodpeckers |
Svøbsk |
Duo Apinaja |
The Quiggs |
Jutlandia |
Niklas Walentin og Snorre Kirk Trio ALT UDSOLGT |
De fynske fruentimmere |
Duo Munk Riegels |
Signe Asmussen Jens Søndergård Carol Conrad |
Tirsdag 7. marts 2023 iBorgerhuset på Helnæs, Helnæs Byvej 63, 5631 Ebberup
Generalforsamling
Musik kl. 19.00
Generalforsamling kl. 19.30
Dagsorden ifølge vedtægterne:
1. Valg af dirigent
2. Beretning ved formand Marianne Therp
3. Fremlæggelse af revideret regnskab ved kasserer Else Larsen
4. Budget og kontingentfastsættelse for det kommende år ved Else Larsen
5. Indkomne forslag
6. Valg af bestyrelsesmedlemmer:
Valgt for 2022 – 2024: Karen Valeur, Anni Knudsen, Inger Lund og kasserer Else Larsen
På valg er: Marianne Therp, Bente Haines og Birthe Lis Kristensen.
7. Valg af to suppleanter til bestyrelsen
Valgt for 2022 – 2023: Bente Olesen og Kirsten Grove
8. Valg af bilagskontrollører og bilagskontrollant suppleant.
Valgt for 2022 – 2023: Jørgen Rasmussen og Bent Kristensen.
Bilagskontrollant suppleant: Mogens Lund
9. Eventuelt Efter generalforsamlingen er foreningen vært ved et mindre traktement
Lørdag 18. marts kl. 19.30, Kærum kirke
Qvindetta
– en klassisk blæserkvintet
De 5 professionelle, kvindelige musikere fandt sammen i 2011 og har siden spillet mange koncerter fra deres nuværende base Fyn.
Vi vil møde Ragnhildur Jósefsdóttir, fløjtenist, Henriette Holk, hornist, Pina Mohs, oboist, Tine Maj Antonsen, klarinettist og Xanthe Arthurs, fagottist.
Kvintetten spiller et meget afvekslende, fortrinsvis dansk program med kendte blæserkvintet klassikere. Således indledes med den traditionelle blæserkvintet af ældre dato af Peter Rasmussen.
Denne findes også på Qvindettas nyudgivne CD ”World Mothering Air”.
Der efterfølges med ”Dialoger” af Finn Høffding og ”Fire Akvareller” af svenske Tor Aulin.
Koncerten afsluttes med musik af Carl Nielsen. De enkelte værker vil blive introduceret for publikum med små historiske anekdoter.
Lørdag 15. april kl. 19.30. Hagenskov Slot
Vores Podium
-Et koncertforedrag bag facaden i to dirigenters musikerliv
Oplev et underholdende koncertforedrag, hvor Peter og Martin giver et perspektiverende indblik i ups and downs i livet som dirigent, komponist og musiker. En rundtur i ord, toner og billeder gennem deres mange veje i musikken som både kammerater, konkurrenter og kolleger.
Mød Peter og Martin blandt gynger og karruseller i 1976 som seje drenge i Tivoli-Garden, og senere studiekammerater på det Kgl. Danske Musikkonservatorium. Siden fulgtes de ad på det vilde Sibelius Akademi i Finland, hvor de var i dirigentklassen hos den ”genigale” dirigent-professor Jorma Panula, inden deres veje førte dem vidt omkring i verden og livet.
I det professionelle musikliv har dirigenterne Peter Ettrup-Larsen og Martin Åkerwall ikke bare konkurreret, men også delt podiet som medvirkende i DRs populære underholdningsprogram ”Maestro”.
Ved flere internationale masterclasses for dirigenter, har de sammen videregivet deres erfaringer. Senest har de dannet duoen SecondChoice, hvor de giver deres bud på klassisk musik for klarinet og klaver.
Hagenskov Slot
Lørdag den 29. april
Koncerttur til København
Billedet er slettet af cencuren
Vi skal besøge DR-koncerthuset, et sted, som vores forening ikke tidligere har besøgt, og som vi glæder os til at præsentere for jer, som ikke har været der før for. Koncertsalen i sig selv er et besøg værd.
Vi skal høre suiten fra Carl Nielsens ”Aladdin” og hans 6. symfoni. Derefter besøger vi restaurant Menuen, som vi til gengæld flere gange har spist godt hos og til slut skal vi opleve DR Vokal-ensemblet i Trinitatis kirke.
Lørdag 20. maj kl. 15.00 i Kærum kirke
Blokfløjtekvartetten Woodpeckers
– et møde mellem folkemusik og jazz
Ensemblet Woodpeckers har eksisteret i mere end 15 år og spillet hundredvis af koncerter, siden de mødte hinanden under studier i Stockholm.
De 4 kvinder kommer fra Danmark, Sverige, Irland og Norge. Kvartetten har haft stor succes med at nå et globalt publikum online – især med en Vivaldivideo. De har med succes turneret med koncertprogrammer henvendt til børn. På kvartettens første plade “Borrowed, not Stolen…” spilles der på 30 fløjter i alle størrelser. Musikken har rødder i barokken og i musikernes fire hjemlande. Blokfløjtekvartetter eksisterede i barokken, men vi har ikke megen originalmusik overleveret. Man har snarere lånt musik fra andre konstellationer og tilpasset den – lånt, uden at stjæle. I vil høre musik af Vivaldi, Bach og Telemann samt folkemusik fra de fire musikeres hjemlande.
Woodpeckers består af: Kate Hearne, Katarina Widell, Caroline Eidsten Dahl, Pernille Petersen.
Lørdag 17. juni kl. 19.30 i Vestfyns Hjemstavnsgaard
Duoen Svøbsk
-folkemusik med sjæl
Svøbsk byder på forførende folkemusik med en klang af tidløshed. Der er lagt op til en helt særlig oplevelse med denne duo. Med flair for det nye og kærlighed til det gamle blendes den traditionelle spillemandsmusik, egne kompositioner og sange i et personligt og levende udtryk.
Svøbsk skaber en fortryllende og festlig stemning med sjæl og dyb indlevelse og søger den nære kontakt med publikum. Deres lyse og artikulerede musik er rodfæstet i den traditionelle musik fra Danmark og de omkringliggende lande.
De to spillemænd Maren Hallberg Larsen og Jørgen Dickmeiss danner par privat. De har igennem mange år finpudset deres empatiske sammenspil, udgivet plader og spillet et hav af kon-certer i ind- og udland. I 2023 fejrer de 20 års-jubilæum og ud-giver deres 6. album ”Sorgenfri”.
Lørdag 1. juli kl. 19.30 på Øbjerggaard
Apinaja Duo
– en musikalsk havevandring i Sønderby Bjerge
Musik, leg og spilleglæde er kodeord for duoen, som består af Pia Nygaard på violin og Anja Præst på basklarinet. De to musikere er uddannede folkemusikere og har stor kærlighed til traditionel og nykomponeret dansk folkemusik.
Duoen improviserer på vandringen over egne kompositioner, indtryk fra haven, naturen og publikum. Undervejs vil der sikkert også dukke en årstidssang op, som man kan nynne med på.
Apinaja Duo har en drillende og legende tilgang til musikken, hvor musikken skabes i nuet, mens musikere og publikum bevæger sig rundt i haven. Musikken vil spænde fra lyriske, inderlige passager til humoristiske hurtige polkaer.
Der er tale om en unik oplevelse i pagt med naturen. Man kan tilmelde sig en tallerken fra Øbjerggård med nordiske specialiteter i moderne tapasudgave, som vi nyder i pausen. Tilmelding og betaling af 175 kr. pr. hoved før 22. juni.
Lørdag 22. juli kl. 19.30, Vestfyns Hjemstavnsgaard
The Quiggs
Det dansk/skotske ægtepar Pernille og Stephen Quigg præsenterer udtryksfuldt den skotske folkesang og -musik i smukke harmonier og med en god kombination af sammenspil og solonumre.
Repertoiret er bredt og består af stille, traditionelle skotske sange, og af fodstampende, ældre sange, der maner til kamp. Sangene introduceres med humor og sjove anekdoter på skotsk og dansk og giver et indblik i den skotske folkemusikånd.
Stephen spiller guitar, bodhran og banjo. Pernille spiller også guitar og de synger begge to. Pernille synger nutidige sange og egne kompositioner, som ofte er inspireret af oplevelser, hvortil hun knytter små historier.
Duoen har udgivet en lang række CD’er; den seneste er et album med titlen ”Threads”.
Lørdag 12. august kl. 15, Saltvandssøerne – Agernæs
Jutlandia New Orleans Quartet
– jazz i naturen ved Saltvandsøerne
New Orleans Jazz hører til den tidlige jazz, der udvikledes i begyndelsen af 1900-tallet i USA. Louis Armstrong er nok den mest kendte udvikler af musik-ken fra denne periode.
Kvartetten består af 4 erfarne og rutinerede musikere, der igennem en lang årrække alle har spillet med i kendte jazzorkestre, som de turnerer med i ind- og udland.
De giver musikken dens oprindelige, enkle og harmoniske karakter med en stærkt swingende rytmegruppe, inspireret af gospel. Den originale New Orleans Jazz-stemning skabes af: Leif Bjørnø, klarinet, Flemming Lau-ritsen, vokal, banjo og guitar, Per Larsson, piano og Jørgen Riis Jepsen slagbas.
Man kan tilmelde sig et måltid med lækre grillpølser og kartoffelsalat fra Øbjerggård. Det spises i den smukke natur efter skøn jazz. Tilmeld og betal 130 kr. pr. hoved senest 2. august.
Lørdag 26. august kl. 19.30, Galleri Knadring
Walentin & Snorre Kirk Trio
– en aften med Svend Asmussen jazz
Niklas Walentin har før spillet på Helnæs. Første gang med den prisbelønnede Trio Vitruvi og an-den gang med den klassiske duo Walentin & McKenzie.
Niklas Walentin vil hædre Svend Asmussen og hans musik. Han samarbejder med de tre fremra-gende jazzmusikere i Snorre Kirk Trio, som består af bassist Anders Fjeldsted, pianist Calle Brickman og trommeslager Snorre Kirk.
En spændende koncert, hvor man vil opleve denne helt særlige jazz, som mange husker.
Niklas Walentin og trioen vil give deres egen udgave af Svend Asmussens berømte arrangementer og vil indspille en CD med dette repertoire.
Niklas Walentin er en dansk-schweizisk violinist, opvokset på Møn, begyndte at spille som 6-årig og blev 14 år efter en del af ”den unge elite”.
Hans violin er bygget af Joannes Franciscus Pressenda i Torino i 1837.
Krydsfelt koncerten er udsat til 2024.
Lørdag 9. september kl. 19.30 Helnæs kirke
De fynske fruentimmere
– klassisk celloensemble med kærlighed til folkemusik
De fynske fruentimmere – klassisk celloensemble med kærlighed til folkemusik
Kvartetten Four Funen Females (”Fire fynske fruentimmere”) har optrådt flere gange på Helnæs. CD´en med masser af originale kompositioner for celloensemble – heriblandt kompositioner fra egne rækker – blev indspillet i galleriet på den gamle præstegård. Kvartetten – i konstellationen 3 celli & accordeon – gæstede senest Helnæs 17. juni 2017 – på Christian Dannings 150 års fødselsdag.
Four Funen Females optræder denne aften i trio-version med cellisterne Helene Jerg, Karen Valeur og Bettina Fjord. Hovedværket på CD´en er en kvartet af den kroatiske komponist Rudolf Matz, men han har også komponeret en musiksamling for 3 celli, som trioen vil opføre. Trods sin klassiske baggrund skrev Matz musik, der bærer tydeligt præg af balkanmusikken. Ligeledes spilles nogle af Dannings strygerværker og vil også byder også på musik af hans samtidige idoler. Det lyriske og det folkelige var Dannings stærke side – noget der passer godt ind i ensemblets spillemåde. Og denne gang bydes der på nye gemmer: Gert Rasmussen, klassisk violinist og folkemusiker fra Assens, har efterladt et stort nodemateriale – bl.a. flere sange og folkedanse fra Helnæs, som vil blive spillet denne aften: N. Petersens Mazurka samt en Helnæs-polka og -vals fra Helnæs. Og mon ikke Christian Danning sniger sig ind med Rokokko-menuetten og andre kompositioner.
Helene Jerg
Musikpædagogisk diplomeksamen fra Det fynske Musikkonservatorium 1993. Derefter studier i Paris. Speciale: Barokmusik og ny musik. Medlem af bl.a. ensemblet Fiori Musicali og cellokvartetten Four Funen Females. Desuden udøvende performer, komponist og musiker ved diverse teatergrupper.
Karen Valeur Studier på Vestjysk Musikkonservatorium og Det fynske Musikkonservatorium. Statsprøvet musikpædagog 1988. Deltaget i masterclasses. Forelæsninger i mange lande. Kammermusik, folkemusik, jazz, orkestre. Speciale i renæisance- og barokmusik samt nordisk/keltisk folkemusik. Stifter af Celloexpressen.
Bettina Fjord
Elev af Karen Valeur. Cellist i Nordfyns Symfoniorkester, Fyns Amatørsymfoniorkester og FAUST (Fyns Amts Ungdomssymfoniorkester, nu Carl Nielsen Ungdoms Symfoniorkester). Consort og kammermusik m.m.
Lørdag 23. september kl. 19.30 – Spisning kl. 18.00- på Vestfyns Hjemstavnsgaard
Duo Munk Riegels
– fra Vivaldi til Villa-Lobos
Duoen blev dannet i sommeren 2020 under en koncerttur på tandem i Danmark. Begge musikere har et hav af koncerter bag sig i både Europa og fjerne steder som Brasilien, Bhutan, Japan, Kina, Indien og USA. Programmet spænder fra barokmusik af Vivaldi til latinamerikanske værker af Villa-Lobos.
Dertil en suite over danske folkemelodier som musikerne har komponeret på en koncerttur ad Hærvejen. De har en passion for at tage ud på turneer på cykel eller til fods, hvor der er tid til at møde publikum, nyde naturen og udfordre sig selv. Alt sammen, fordi det giver liv til musikken at være på eventyr. Mød ‘Den cyklende cellist’ Ida Riegels, uddannet fra DKDM og vinder af 2020 DR’s P2 Ildsjælepris og Frederik Munk Larsen, lektor ved Aarhus Musikkonservatorium, vinder af store priser.
På den gamle gård spises kl. 18.00 en ret med sprængt nakkekød og peberrodssovs. Kom kl. 17.30. Tilmeld og betal 135 kr. før 13. september.
Lørdag 28. oktober kl. 19.30, Galleri Knadring
Operakoncert
– mød tre stjernekunstnere
Koncerten bliver igen i år en fest-lig oplevelse, hvor vi skal høre Signe Asmussen, sopran og Jens Søndergård, baryton, der begge er meget efterspurgte sangere, som flere fra Helnæs har hørt i Operettekompagniet på Hofteatret.
Signe Asmussen optræder med symfoniorkestre til ex. jule- og nytårskoncerter. Jens Søndergaard har optrådt i mange sammenhænge og har de seneste år medvirket i opsætningen af Wagners ’Ringen-cyklus’.
De to sangere akkompagneres af den uforlignelige pianist Carol Conrad, som spiller som solist og kammermusiker overalt i verden. Hun er anerkendt musikalsk arrangør samt producer i forbindelse med indspilning af alkens CD’er
De tre kunstnere vil sammen gavmildt give os et flot udpluk af de største hits fra operaens, operettens og musicalens verden. Kom og oplev denne enestående koncert.
Spillesteder i 2023
Kærum kirke – Kærumvej 34, 5610 Assens
Find vej
Hagenskov Slot – Slots Allé 1, 5631 Ebberup
Find vej
Vestfyns Hjemstavnsgård – Klaregade 23, Gummerup, 5620 Glamsbjerg
Find vej
Øbjerggård – Gudøgyden 12, Sønderby, 5631 Ebberup
Find vej
Saltvandssøerne – Helnæsvej 15, Agernæs, 5631 Ebberup
Find vej
Galleri Knadring – Helnæs Byvej 20, Helnæs, 5631 Ebberup
Find vej
Helnæs kirke – Stævnevej 5, Helnæs, 5631 Ebberup
Find vej